divendres, 17 de juliol del 2020

FINAL FASE 1 TEULADA

Aquesta setmana han finalitzat les obres de restauració del primer tram de la teulada de la basílica de santa Maria, una intervenció que es preveu finalitzar en tres etapes.

Ara des de lluny es pot veure clarament quin ha estat el resultat, amb les teules i els murs laterals que aguanten la teulada nets. Les finestres, mès amplies, permeten una millor iluminació de l'interior de la teulada. Aquesta part interior també s'ha netejat de la runa i brossa que s'hi ha anat acumulant en els darrers 70 anys.

Tots els elements en fusta s'han tractat o s'han canviat si presentaven un estat molt deficient. Entre les teules i l'interior s'hi han col·locat dues capes que impermeabilitzen totalment l'edifici.

Ara es continuaran realitzant diferents accions per continuar recaptant fons per finalitzar aquesta fase i encara la segona etapa tan aviat com sigui possible. Estigueu atents a les properes notícies.

El final d'aquesta obra durant la setmana ha coincidit amb l'aniversari de l'enfonsament de la teulada original de l'església el 13 de juliol del 1753, ara fa 267 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada